STRØMSGODSET

2014 markerer Strømsgodsets åttende år på rad i Tippeligaen, og laget har i år den krevende oppgaven å skulle forsvare seriemester-tittelen. For første gang kom klubben på topp i fjor, og mange er optimister før årets sesong, selv om de fleste regner med sterk konkurranse i toppen fra klubber som Rosenborg og Molde.

Etter å ha spilt to kamper er Strømsgodset på første plass i tabellen, med fire poeng, selv om rest andre kamp, mot Viking, endte med uavgjort, hvilket var skuffende for Drammens-klubben, selv om mange kommentatorer har spådd en sesong med relativt like sjanser for suksess for nettopp disse to klubbene.

Da klubben tok seriemesterskapet i fjor, var det klubbens andre – og det var hele 43 år siden forrige gang det skjedde. Trener Ronny Deila gis mye av æren for å ha bragt klubben opp på dagens nivå, etter å ha vært et stabilt element i de foregående seks sesongene, og i tillegg til førsteplass i Tippeligaen i fjor, og andreplass i 2012, ledet han også Godset til et cupmesterskap i 2010.

Etter kontraktsforhandlinger med Godset og noe funderinger på og forhandlinger om å gå over som trener til Malmø, bestemte Deila seg for å bli i Drammen også i år. Han finner seg nå i en ny posisjon: i og med at de vant i fjor, og har internasjonale kamper foran seg i Europa i år, kan innstillingene og forventningene til årets sesong vise seg å være større enn tidligere. Og siden klubben har mistet noen av sine kanskje beste spillere i tiden som har gått siden fjorårets seier, og siden det ofte kan være vanskelig å gjenta en slik suksess, kan det vise seg å være vanskelig.