ROSENBORG

Rosenborg har vært med i Tippeligaen siden den startet i 1990, og før det har de vært i toppdivisjonen uavbrutt siden 1979. De er Norges suverent mest vinnende fotballklubb, med 232 seriemesterskap totalt siden de første gang nådde toppdivisjonen i 1967.

Fra 1992 til 2004 vant de tretten strake seriemesterskap, og syv ganger har klubben klart å bli både seriemester og cupmester samme år!

Men en gyllen fortid er ikke mye verdt i fotball-verdenen hvis man ikke kan levere i hver kamp, og selv om det komme på syvende og femte plass i noen av årene etter toppløpet må ha vært ubehagelig, har RBK holdt seg jevnt gode. De tok sølvet i fjor, og har av de fleste fått favorittstempelet før årets sesong. Første runde åpnet de litt usikkert, med en uavgjort mot Viking på Lerkendal, etter å ha åpnet med ledelse og så gitt fra seg de tre poengene ved å la laget fra Stavanger gjøre comeback helt mot slutten av kampen.

Rosenborgs trener Per Joar Hansen tok selvkritikk etter kampen og innrømmet mye forvirring og dårlig koordinasjon på laget. Spesielt skuffet var han over at forsvaret, som i fjorårets sesong var lagets sterkeste seksjon, var det som sprakk da det gjaldt.

Likevel, en runde i Tippeligaen er ikke mye å trekke alt for dypt-gripende konklusjoner fra, og de fleste kommentatorene har fortsatt troen på Rosenborg som med nye spillere som Riku Riski og Morten Gamst Pedersen i stallen fortsatt har flust med sjanser til å vise hva de kan!