Naprapati mot idrettsskader

Daglig aktivitet er viktig for både fysisk og mental helse, men fysisk aktivitet kan av og til medføre uønskede bivirkninger som idrettsskader. Hvis du sliter med plager etter skade bør du søke hjelp i tide slik at situasjonen ikke forverres. En naprapat kan hjelpe deg med slike plager.

Hva er naprapati?

En naprapat bruker hendene i sin behandling, noe som vil si at naprapati er en manuell behandlingsform. Gjennom massasje, tøyning og triggerpunktbehandling søker terapeuten å finne årsaken til smerten for deretter å korrigere og behandle den. Her kan du finne mer informasjon om naprapati.

Hvilke plager behandler en naprapat?

Naprapaten behandler alle plager og lidelser i muskel- og skjelettsystemet, herunder også de aller fleste skader som kan opptre på idrettsarenaen. Skadespekteret i forbindelse med idrett varierer med disiplin og gjerne også med hvilket nivå utøveren befinner seg på. Man deler gjerne idrettsskader inn i to hovedkategorier: Belastningsskader og akutte skader.

Belastningsskader oppstår over tid og opptrer som oftest i senefester på knoker og muskler. Akutte skader er som regel brudd eller forstuelse og skyldes gjerne uhell. De vanligste idrettsskadene er knyttet til muskler, sener og leddbånd slik som tennisalbue, overtråkk, lårhøne, problemer med knærne, lumbago og andre ryggproblemer.