MOLDE

Molde Fotball Klubb har, så lenge Tippeligaen har eksistert, rykket ned i første divisjon to ganger, og begge ganger har de funnet veien rett opp til Eliteserien igjen året etter. Molde er regjerende cup-mestere, og tok seriemesterskapet to år på rad, i 2011 og 2012.

Forventningene før årets sesong er høye, og det knyttes stor spenning til hvordan lagets nye trener, Tor Ole Skullerud, vil klare oppgaven som A-lags trener for et av Norges beste fotball lag, etter at Ole Gunnar Solskjær nå er borte, og med ham nesten hele trenerapparatet fra de siste årene.

Noen kommentatorer mener dette kommer til å ha konsekvenser for laget og gjøre det vanskelig for Molde å nå helt til toppen, mens andre mener at spillerne og laget selv er såpass solid og godt innspilt at sjansene er gode for nye suksesser i 2014.

Ressursmessig stiller Molde også sterkt, med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten som finansielle backer. Det har hjulpet laget til en flott stadion, og lederapparatet i klubben fungerer godt. Sportsmessig har også Solskjærs tid i klubben bidratt til både gode prestasjoner og høy mediaprofil.

Det gjenstår å se hvordan resten av årets kamper i Eliteserien går, men åpningskampen gikk som Molde ønsket seg resultatmessig, med 2-0 seier over Vålerenga. Det knyttes litt «statistisk overtro» til kommende kamp mot Odd i Skien, da Molde aldri har vunnet der, men en gang må alltid bli den første, og hvis det skal skje for Molde, hvorfor ikke i år?