Med en interesse for amerikansk fotball

Amerikansk fotball er USAs nasjonalsport nummer én, og her hjemme har vi for lengst adoptert den verdenspopulære sporten.

Tilgjengelig på mange arenaer

De mindre sportsinteresserte blir kanskje kjent med sporten via TV-skjermen og amerikansk popkultur. Det handler like mye om håndgrep og kasteferdigheter som hurtighet, styrke og taktikk. Med mer kroppskontakt enn tradisjonell fotball er amerikansk fotball en like vanlig familieaktivitet til Thanksgiving, ved amerikanske universitet som på sportsarenaer.

NFL-ligaen og Super Bowl-finalen er ett av verdens mest kjente og sette idrettsarrangement. Av kjente amerikanske lag kan vi nevne blant annet Dallas Cowboys, New York Giants, Chicago Bears, Miami Dolphins. For å vise din støtte til ditt eller dine favorittlag med klær eller tilbehør kan du handle i denne butikken.

Amerikansk fotball i Norge

Med utgangspunkt i rugby og europeisk fotball på slutten av 1800-tallet blir amerikansk fotball regnet for å være en fullverdig amerikansk idrett og har liten utbredelse i andre deler av verden. Vi har likevel spilt amerikansk fotball i Norge siden begynnelsen av 1980-tallet, og det er i dag serier for både junior og senior. Det finnes til sammen 35 nasjonale medlemsklubber hvor omtrent halvparten spiller i serie. Hittil er det derimot ingen nasjonal serie for kvinnelig amerikansk fotball selv om det arrangeres samlinger.